Uw behandelaar

Allie de Klerk

Praktijk eigenaar | Osteopaat D.O. MRO

Osteopaat Apeldoorn | Osteopaat de klerk

Connect

 • 0624135366
 • 0624135366
 • info@osteopaat-deklerk.nl

Follow

 • Facebook/osteopaat-deklerk.nl
 • @osteopaatdeklerk
 • osteopaat-deklerk

Onderwijs

Osteopaat D.O. MRO

ERvaring

16 jaar ervaring als therapeut

3 jaar ervaring met lesgeven

7 jaar ervaring als praktijkhouder

Beoordeling bezoekers

8/9

Recente cursussen

Visceral form

Treatment newborn babies

Anatomie & ontogenese van de mens binnen het kader van het osteopathisch concept

Registratie

November, 2014

Mijn kracht zit hem in mijn leergierigheid, mijn doorzettingsvermogen, mijn passie voor mensen en mijn vak. Ik zet mijn expertise graag in om mensen weer in hun eigen kracht te leren staan en zo weer echt contact te maken met hun lijf! 

Kennismaking

Allie de Klerk (1981) is in Nijmegen geboren maar heeft tot zijn vierde levensjaar gewoond in Portugal (Lissabon). Op 11 jarige leeftijd begon Allie les te volgen in een Braziliaans dans -en vechtsport genaamd Capoeira. Later heeft hij hierin lesgegeven in diverse basisscholen rondom Utrecht. Allie heeft altijd een grote passie gehad voor dans -en muziek.

Na voor de HAVO te zijn geslaagd in 2002 koos hij voor de Bachelor opleiding Oefentherapie Mensendieck aan de hogeschool van Amsterdam. Stages als therapeut waren in zijn beginperiode als oefentherapeut Mensendieck dan ook vooral gericht op de doelgroep dansers -en sporters. Stages heeft hij onder andere gelopen bij de Nederlands Nationaal Ballet academie te Amsterdam. In 2006 mocht Allie zijn diploma in de Mensendieck ontvangen.

Na zelf een heftig duikongeluk te hebben gehad in 2006 en vele jaren met hoofdpijn rondgelopen te hebben, kreeg hij steeds meer interesse in neurologische aandoeningen. Ervaring op neurologisch vlak heeft hij in zijn laatste stageperiode in de Mensendieck opgedaan.

De daaropvolgende 6 jaar mocht hij dit in de praktijk brengen in Den Bosch. Hier werd hij ingewerkt door een collega die al 20 jaar ervaring had met neurologische aandoeningen. Allie kreeg in deze periode vele patiënten te zien die door diverse neurologen naar hem doorverwezen werden. Samen met zijn toenmalige collega heeft Allie een methodiek ontwikkeld om mensen met neurologische klachten zoals hernia’s en carpaaltunnel syndroom effectiever te behandelen.

Hoewel elke therapie zijn waarde heeft was het uiteindelijk met de verkregen osteopatische kennis dat hij van zijn hoofdpijnklachten afkwam. Geïnspireerd door dit gegeven volgde hij de 6 jarige Osteopathie opleiding van ‘College Sutherland’ te Amsterdam. De osteopathie opleiding voelde voor hem als een soort thuiskomen. Het opent elke keer weer nieuwe deuren en geeft perspectief aan zaken waarvan je eerst dacht ‘ik moet er maar mee leven’.

’Ik verbaas me tot op de dag van vandaag over indrukwekkende resultaten. Elke patiëntenbrief weer

In 2013 heeft Allie na precies 6 jaar zijn casuïstiek  examen en schoolexamens met goed gevolg afgerond en mocht officieel werken als Osteopaat. Allie heeft zijn casestudy in 2014 met goed gevolg verdedigd en mag sindsdien bevoegd de titel D.O. -(M).R.O achter zijn naam zetten in overeenstemming met het Nederlands register voor Osteopathie.

In 2010 en 2011 heeft Allie enkele jaren de fysiotherapie opleiding tezamen met osteopathie gedaan. Maar koos uiteindelijk voor de osteopathie als vak om te beoefenen.

In 2006 heeft Allie zijn Bachelor opleiding Oefentherapie Mensendieck aan de hogeschool van Amsterdam afgerond.

2018 Manuele benadering op anatomische referentiepunten geobjectiveerd en geconfirmeerd met behulp van een echografische controle. Docent: Max Girardin D.O.

2018 Treatment of newborn babies. Docent: Jonathan Evans D.O. ‘Australia’.

2016 – 2017 Anatomie & ontogenese van de mens binnen het kader van het osteopathisch concept. (4 delen). Blechschmidt’s biodynamische stofwisselingsvelden. Docent: Jean-Paul Höppner D.O.

2016 Manipulatie comform korte hefboom methode. Wervel correctietechnieken. Docent: Daryl Herbert D.O.

2016 Osteopathie bij kinderen – topics. Baby anamnese en onderzoek verdieping + onderwerp plagiocephalie. Docent: Yannick Smidts D.O.

2016 Osteopathie bij kinderen (2 delen). Osteopathisch in de kleine medemens. Docent: De Bakker D.O.

2014-2016 Geïntegreerde technieken (5 delen). Anatomie –Embryologie –Ontogenese –Paleontologie. Docent: De Bakker D.O.

2014-2015 Frozen Shoulder behandeling door leidend expert op dit gebied. Docent Neal Asher.

2014 Embryologie / Blechschmidt conform. Drs. Guus van der Bie. Een fenomenologische benadering van de embryologie van de mens.

2013-2015 Orgaanpsyche: Psychoneuro-immunologie (PNI) en osteopathie. (4 delen) Psychoneuro-immunologie (PNI) is de wetenschap die de interactie tussen psychologische processen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem van het menselijk lichaam bestudeert. PNI heeft raakvlakken met de neurowetenschappen, de gedragswetenschappen, de immunologie en natuurlijk de klinische geneeskunde.

2012-2013 Ontogenesis ontogenesis van de extremiteiten. (Extremitas superior).Ontogenesis en nomenclatuur tractus digestivus. (Abdomen). 3-dimensionaal inzicht in de anatomische complexiteit van spieren, fascia’s, botstructuren tot aan de kleinste bloedvaten en zenuwen. Ook de inwendige organen worden in detail bestudeerd.

Workshops

• Moxa therapie voor zelfheling. Docent: Russische arts/acupuncturist. Docent Vladimir Dmitriev.

• Praktische ayurvedische principes. Ter bevordering van gezondheid, vitaliteit en geluk. Docent: Dr.Kshirsagar.

• Ketogeendieet een voedingspatroon waarin de hoeveelheid koolhydraten sterk is beperkt. Docente: Maria Emmerich.

College Sutherland co-schappen Osteopathie. Http:// www.college-Sutherland.nl.

Paulien Hoogland praktijk voor osteopathie. Http://www.paulinehoogland.nl.

Fysiotherapie Osira CVA. Unit; verzorging en verpleging. Http://www.osira.nl.

Fysiotherapie Reade Revalidatiecentrum. Doelgroep: revalidanten van niet-aangeboren hersenletsel, meervoudige complexe handicaps, reumatologie enz. Http://www.reade.nl.

Fysiotherapie Groepspraktijk Bennie Lie. Doelgroep: sporters en reguliere fysiotherapie. Http://www.centraplaza.nl.

Mensendieck Groepspraktijk. Http://www.demensendieckpraktijk.nl. Doelgroep: Professionele dansers van het nationale ballet. 

Mensendieck Groepspraktijk. Doelgroep: Sporters, Musici en Medici. Http://www.oefentherapiemensendieck.net.

Mensen met wie wij samenwerken

client3-free-img.png
client2-free-img-nnt5hcimi9ldd6vsj9t16h7do75laya6bkq4s1t52i.png
client4-free-img.png
client5-free-img.png
client1-free-img.png

ADRES

 • OSTEOPAAT DE KLERK
  ARNHEMSEWEG 2F
  7331 BK APELDOORN
  NEDERLAND
 • 0624135366
 • INFO@OSTEOPAAT-DEKLERK.NL
 • MA - VRIJ 08:00 - 19:00 | ZA 10:00 - 19:00

OSTEOPAAT DE KLERK

Copyright © 2019 | ALL RIGHTS RESERVED